%
route
De 5 leukste plekken van het Museumplein

route

De 5 leukste plekken van het Museumplein

Want er is meer te zien dan schilderijen

Op sommige stukjes moet je oppassen dat je niet over de toeristen struikelt, maar het Museumplein is toch wel het mooiste plein dat Amsterdam heeft. En er is zoveel te doen! Omdat het moeilijk kiezen is, zocht Amsterdam Inside de leukste plekken uit.

Stedelijk Museum

Museumplein 10

 

Stedelijk bron Stedelijik

Het Rijksmuseum is prachtig en hangt vol met Hollandse Meesters, Van Gogh blijft onverminderd populair, maar de echte parel van de musea op het plein is het Stedelijk Museum. Als je je bezoek goed plant valt het mee met de drukte en kun je op je gemak langs de mooiste moderne kunst van Nederland slenteren. Denk je dat je moderne kunst niet waardeert ga dan mee met de instaprondleiding op zondag en laat je meeslepen door de beste kunstenaars van de afgelopen anderhalve eeuw.

Solo Eten & Drinken

Van Baerlestraat 35-37

 

Solo bron Solo

Bron: Solo

Voor het lekkerste eten op het Museumplein ga je naar Solo Eten & Drinken. Al jaren een vertrouwde plek voor vele concertgebouwbezoekers en de lucky few die een huis in deze buurt hebben weten te bemachtigen. Dennis en Willeke zwaaien hier al jaren de scepter en hun harde werk werpt zijn vruchten af. Hier kom je naar toe om je heerlijk in de watten te laten leggen door de vriendelijke bediening en te genieten van het geweldige eten. Ga op het terras zitten en laat de hectiek van het Museumplein aan je voorbij trekken of zoek binnen een knus tafeltje in de onlangs vernieuwde inrichting. Dennis kookt misschien wel de lekkerste Italiaanse gerechten van Amsterdam voor je. Tip: neem de Spaghetti Vongole (en een limoncello toe!).

Het dak van de Albert Heijn

Van Baerlestraat 33A

 

3_%20Stedelijk%20Museum%20facade%20as%20seen%20from%20the%20Museumplein%20(Museum%20Plaza)_%20Photo%20Ernst%20van%20Deursen_original

Voordat de badkuip van het Stedelijk Museum werd gebouwd was dit het opvallendste bouwwerk aan de kant van de Van Baerlestraat: de schuin oplopende punt van de parkeergarage en de Albert Heijn. Ga er eens recht voor staan en kijk hoe perfect de lijnen van dit ‘ezelsoor’ overlopen in de lijnen van het nieuwe gedeelte van het Stedelijk. Op mooie zomerse dagen is het grasveld dé plek voor een goede picknick.

Concertgebouw

Concertgebouwplein 10

 

Concertgebouw (bron Solo)

Het prachtige klassieke gebouw heeft een behoorlijk elitair imago, maar laat je daar niet door misleiden. Voor veel concerten zijn de kaarten goed betaalbaar (vanaf €20,-) en er worden ook gratis concerten gegeven. De grote zaal wordt wel liefkozend ‘de muziekkamer van God’ genoemd en is een must om te bezoeken voor iedereen die van muziek houdt.

House of Bols

Paulus Potterstraat 14

 

House of bols bar

Een beetje toeristisch, maar wel heel erg leuk: House of Bols. Amsterdams bekendste jenever en likeurmerk heeft aan het Museumplein een Experience opgezet waar je niet nuchter uitkomt. Het leukste is het om een bezoek aan House of Bols met een groep vrienden/kennissen/collega’s te combineren met een culinaire jeneverproeverij of cocktailworkshop. Ook mogelijk om een arrangement af te sluiten met een diner bij Solo!