%
route
Barbecue-Route: Waar mag je barbecueën en waar is het leuk?

thema route

Barbecue-Route: Waar mag je barbecueën en waar is het leuk?

Worstjes braden op legale plekken

Daar loop je dan, met je wegwerpbarbecue op zoek naar een plek om te crashen in het gras en je worstjes te braden. Na een kwartier zoeken merk je dat Amsterdam toch wat groter is dan verwacht en dat er toch wat plekken zijn waar je niet je aluminiumbraadding mag plaatsen. Daarom zochten wij niet alleen voor je uit wáár je mag barbecueën in Amsterdam, maar ook nog eens waar het leuk is.

Erasmuspark

Amsterdam-West

 

13937910817_77a7ee4b46_o

Bron: Flickr

Het Erasmuspark is een stadspark in West tussen de Admiralengracht, de Erasmusgracht, de Mercatorstraat en de Jan van Galenstraat. Barbecueën is toegestaan van 1 april tot en met 1 oktober, maar niet op het sportveld. En waar kan je leuk zitten in het park? In de buurt van Terrasmus, het terras van het park. Kan je daar ook nog even een lekkere smoothie of luxe tosti meepikken.

Westerpark

Amsterdam-West

 

45632412_2354f72f41_o

Bron: Flickr

Het Westerpark is ook een park in West, ten westen van de Haarlemmerpoort en ten noorden van de Haarlemmertrekvaart. Loop via het Haarlemmerplein het park in, zodat je ook nog een beetje gezellige winkeltjes en marktstalletjes kan zien. Barbecueën mag bij het Cultuurpark Westergasfabriek, maar niet op de sportvelden en op het korfbalveld. Waar je in dit enorme park moet zitten? In de buurt van de Westergasfabriek, waar veel leuke terrassen zitten waar je later een lekker biertje kan drinken.

Flevopark

Amsterdam-Oost

 

6959158438_db77cbfc80_o

Bron: Flickr

Het Flevopark ligt in Oost en vormt grens van de Indische Buurt. Het is een mooi park, en nog redelijk onontdekt (denk aan: eindelijk geen toeristen). Je vindt er het Jeugdland, een speeltuin voor kinderen en tennisbanen. Ook een groot meer, met een leuk terras erbij. In het Flevopark mag je alleen barbecueën op het grote veld, vlak bij de tennisbanen en Jeugdland.

Oosterpark

Amsterdam-Oost

 

12009343025_d46f636f1f_o

Bron: Flickr

Het Oosterpark is een stadspark in de Oosterparkbuurt in Oost. Het park is twaalf hectare groot. Even zoeken waar de mooiste plek om te barbecueën is dus, want dat mag hier overal. Wij raden je in de buurt van het pierenbadje aan, waar je lekker met je voeten in het water kan zitten of kan kijken naar hyperactieve rennende kinderen die in het water spelen.

Vondelpark

Amsterdam-Zuid

 

9430107178_8b972328ae_o

Bron: Flickr

Natuurlijk mag het Vondelpark in dit rijtje niet ontbreken. Het Vondelpark is een langgerekt stadspark. Het park ligt in Zuid, op de grens met West, van de Stadhouderskade tot aan de Amstelveenseweg. In het Vondelpark wordt met borden aangegeven waar je mag barbecueën, maar het mooiste plekje is te vinden als je net iets verder doorloopt. Als je naar binnen loopt bij de ingang bij het Leidseplein, moet je een stuk rechtdoor lopen zodat je uitkomt bij een groot meer. Hier, precies hier, plaats je je bbq, waar je kan schuilen voor de zon onder de bomen en kan genieten van de drukte om je heen. Ga wel een beetje op tijd, want het Vondelpark is druk met mooi weer.

Martin Luther Kingpark

Amsterdam-Zuid

 

5402714356_87395ca08c_o

Bron: Flickr

Het park bestaat uit twee delen in Zuid. Langs de President Kennedylaan en aan de Amstel, gescheiden door de Nieuwe Utrechtsebrug. Het festival De Parade heeft dit park vooral bekend gemaakt, evenals het Mirandabad. In het park wordt met borden aangegeven waar je mag barbecueën, maar ga in de buurt van het Miranda Paviljoen, zodat je nog een lekker toetje na je bbq kan eten.

W. H. Vliegenbos

Amsterdam-Noord

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bron: Flickr

Het W.H. Vliegenbos ligt in Noord, tussen de Meeuwenlaan, Nieuwendammerdijk, Nieuwendammerkade en de Zamenhofstraat. Het bos is het oudste stadsbos van Amsterdam. Wil je hier barbecueën, dan moet je van tevoren een vergunning aanvragen bij stadsdeel Noord, maar dan heb je ook wat. Kom hier vooral heen met kinderen, want door de speelplekken en kabelbaan vermaken zij zich ook echt.

Wij hebben de leukste barbecueplekken in Amsterdam voor je geselecteerd, maar er zijn natuurlijk nog meer plaatsen waar je je kipspiesje kan braden. Klik hier voor een plattegrond.