%
route
Bar Route: Secret cocktailspots

thema route

Bar Route: Secret cocktailspots

De tijd van de speakeasy herleeft in Amsterdam

Je wilt een keer naar plekken die niet iedereen kent. Of tentjes die in ieder geval niet continue in de spotlight staan. En wat blijkt? Amsterdam heeft best wel een aantal van die plekken. Zin in een mysterieuze avond? Lees hieronder dan verder wat Amsterdam te bieden heeft op dat gebied.

Société Wunderbar

Enge Kapelsteeg 3

 

wunderbar

De Wunderbar bevindt zich in een soort souterrain en daarom loop je er makkelijk voorbij. In een steegje bij het Rokin, waar je normaal ook niet snel doorheen zult lopen, vind je deze warm aangeklede tent. Het is moeilijk te bestempelen als ‘bar’ of ‘restaurant’. Het is een mix van beiden. Maar het is in ieder geval sfeervol. Leuk om een keer te borrelen of een hele avond lang bij te praten onder het genot van een heerlijke borrelplank.

Suzy Wong

Korte Leidsedwarsstraat 45

 

suzywong

Vlakbij dé toeristentrekpleister van Amsterdam, het Leidseplein, zit de mysterieuze cocktailbar Suzy Wong. Door de mystiek van deze plek, hangt er ook een vrij intieme sfeer. Mensen zitten dicht bij elkaar op bankjes in de ruimte die Aziatisch aangekleed is. Het interieur is dan ook ontworpen door de bekende interieurontwerper Eric Kuster. Een fijne plek om cocktails te drinken als je toch in het centrum bent en de toeristen wil ontwijken.

The Butcher

Albert Cuypstraat 129

 

substage.butcher2

Van buiten oogt The Butcher als een hamburgerzaak. Logisch, want de naam doet dat ook vermoeden. En ergens is dat ook zo, want je kunt hier overheerlijke en verse hamburgers krijgen tot diep in de nacht. Maar nog later schijnt The Butcher te transformeren in een geheimzinnige cocktailbar annex club. We hebben in de wandelgangen gehoord dat je achterin in een geheime ruimte tot in de vroege uurtjes kunt dansen. Wel moet je blijkbaar binnenkomen met een wachtwoord. Cool!