%
route
Amsterdam Noord-Route: Hippe plekken bezoeken omdat het kan

thema route

Amsterdam Noord-Route: Hippe plekken bezoeken omdat het kan

Vergeet je fedora niet

Weten jullie al dat Amsterdam-Noord in de top 10 van leukste hipsterwijken van de wereld staat, op nummer drie? JAJA! Noord is fashionable, een beetje edgy, een beetje industrie en daarom helemaal hip. Natuurlijk zijn er ook wijkjes die niet helemaal top zijn, maar dat heeft elk stadsdeel. We hebben West al gehad, Oost al gehad en nu gaan we de noordelijke kant van Amsterdam ook eens bespreken. Waar moet je in dit hippe stadsdeel heen?

IJ-hallen

T.T. Neveritaweg 15

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bron: Flickr

De IJ-hallen bij de T.T. Neveritaweg 15 zijn een van de meest hippe plekken van Amsterdam. In de Hallen is de grootste vlooienmarkt van Europa te vinden, deze verspreidt zich over twee enorme industriële gebouwen. Hier vind je ontzettend veel verschillende mensen: de echte vlooienmarkt-opa die elke keer weer aanwezig is en oude banken verkoopt, de beetje sneaky man die illegale dvd’s verkoopt en de ultrahippe jonge vrouw die haar tweedehands kleding verkoopt. En waarschijnlijk ook bolhoedjes. Je kan hier dus heel goedkoop een festivaloutfitje shoppen.

En wil je niet echt winkelen, maar gewoon genieten van de sfeer? In de winter hebben ze gluhwein, dus koop een glaasje en struin langs de gekke spullen. Kan je misschien nog die rare glazen vogel kopen voor op je kamer. Je kan trouwens ook zelf verkopen achter een kraam, die moet je dan tijdig reserveren. Check ook meteen even wánneer de markt weer is!

Hotel de Goudfazant

Aambeeldstraat 10H

 

8319019597_69f471a2b3_k

Bron: Flickr

Denk je bij de naam Hotel de Goudfazant meteen aan een eng hotel in de middle of nowhere met een gekke man die de hele tijd ‘HERE’S JOHNNY!’ schreeuwt? Dan heb je zeker een verkeerd beeld. Dit ‘hotel’ is namelijk een superleuk restaurant aan het water. Natuurlijk bevindt het restaurant zich in een loods (van wel 1200 m2!) met een kroonluchter van flesjes en rode kantinestoeltjes. Dit is echt een plek voor de creatieveling, maar ook voor persoon die eens wat anders wil. Ga je in de zomer? Dan staan er lange picknicktafels aan het water. Prijzen? Drie gangen voor 30 euro.

Café Noorderlicht

NDSM Plein 102

 

3831193948_003dc717bb_b

Bron: Flickr

We zeiden toch dat Amsterdam hip was en dan hebben we je nog niet eens over Café Noorderlicht verteld. Op het NDSM-plein zie je een doorzichtige koepel aan het IJ. Dit is café Noorderlicht. Hier kun je lekker op het terras zitten of een hapje eten. De inrichting van het café is gebaseerd op hergebruik van materialen uit bossen of op straat en er wordt biologisch gekookt. Een absolute aanrader is de BBQ met zijn allen: biologische groentes en veel biologisch vlees. Wil je niet zitten, maar liggen om het ultieme vakantiegevoel te hebben? Ga dan lekker op het gras liggen, dat kan hier ook gewoon. Café Noorderlicht geeft je het idee dat je even weg bent van de drukke wereld, en dat in Amsterdam.

Noord is zeker de moeite waard om te bezoeken. En kom op, als zelfs de New York Times het al zegt, dan moeten jullie er ook eens een bezoekje aan wagen!