%
spots
9 x Restaurants waar je een goed stuk vlees eet

restaurant

9 x Restaurants waar je een goed stuk vlees eet

Alleen voor échte carnivoren

In Amsterdam Insiders Update maken we het je gemakkelijk: wij laten je de beste plekken zien om naartoe te gaan zodat jij alleen nog maar hoeft te kiezen. Deze editie: de beste vleesrestaurants van de stad. Alleen voor échte carnivoren.

12314392_853686994745163_1498133346015725181_oFoto: Facebook The Roast Room

1. The Roast Room

De naam zegt het eigenlijk al: The Roast Room is dé spot voor vleeseters. Je bestelt hier de sappigste steaks uit eigen slagerij, die het hart van de zaak vormt. The Roast Room bestaat uit twee delen: een bar (brasserie-style restaurant voor ontbijt, lunch & diner) en een rotisserie (fine-dinging, lunch & diner). Vanuit de rotisserie kijk je kijk je uit op de open keuken waar het vlees met veel liefde bereid wordt.

 Europaplein 2 

15369149_10154817370182403_374114466678742306_oFoto: Facebook Café de Klos

2. Café de Klos

Zin in écht goed vlees en kan het interieur je gestolen worden? Dan ben je bij Café de Klok aan het juiste adres. In deze bruine kroeg aan de Kerkstraat eet je de lekkerste spareribs, steaks en lamskoteletten. De ribs zo mals, dat het vlees er vanaf valt. Goed om te weten: je kunt hier niet reserveren en het is er doorgaans altijd erg druk. Ga vroeg, of ga laat. Of (nog beter, vinden wij), laat je naam opschrijven en wacht aan de bar in het café Genootschap der Geneugten aan de overkant. Een medewerker van De Klos komt je persoonlijk halen als er weer een plekje is.

Kerkstraat 41-43

14607160_674814752680644_211412467996164096_n
Foto: Instagram @happyenjoyingfood

3. Loetje

Loetje is al meer dan 40 jaar een begrip in Amsterdam en mag ook zeker niet ontbreken in deze lijst. Medium rare, geserveerd in eigen jus en met wit brood erbij om te dopen. Wat wenst de mens nog meer? Loetje heeft de biefstuk weer op de kaart gezet en heeft inmiddels twaalf (!) zaken, waarvan zes in Amsterdam.

Verschillende locaties

15584984_1390725647627840_1617019285400309023_oFoto: Facebook Cannibale Royale

4. Cannibale Royale

Alle kannibalen verzamelen! Bij Cannibale Royale draait het om vlees, en niet zo’n beetje ook. De keuken is doordeweeks open tot twee uur in het weekend zelfs tot drie, zodat je zelfs met een slok op nog op een rib kunt kluiven. Een stukje service naar de mensen toe.

Verschillende locaties

13240550_560699550757217_7503125338179223708_nFoto: Facebook Black and Blue

5. Black and Blue

Bij steakrestaurant Black and Blue weten ze wel raad met steaks. Hier wordt alleen met mals biologisch vlees gewerkt, dat wordt bereid in de speciale Josper houtskoolgrill. Salade erbij? Waarom niet. Bij Black and Blue stel je zelf je salade samen en kun je uit eindeloos veel toppings kiezen.

Leliegracht 46

11823165_481772671983891_3033458791298410988_oFoto: Facebook Café Carbòn

6. Café Carbòn

Het populaire café Carbòn heeft inmiddels twee locaties, eentje op de Amstelveenseweg en één op de van Woustraat. En dat is helemaal niet zo gek. Carbòn serveert sappige steaks en fantastische spareribs. Probeer nog een plekje over te houden voor een toetje: de crème brûlée en de sticky toffee cake zijn absoluut het bestellen waard!

Verschillende locaties

12916750_1584468188511126_7347403757130713498_oFoto: Facebook The Uptown Meat Club

7. The Uptown Meat Club

Naast The Seafood Bar aan de Van Baerlestraat vind je The Uptown Meat Club. Een topplek voor iedereen die van hamburgers, een goede cote de boeuf, tomahawk, entrecôte, bavette en sucade houdt. Het vlees wordt bereid in een Mibrasa houtskool-grilloven. Aan bijgerechten geen gebrek: bij The Uptown Meat Club bestel je briljante Rozeval aardappeltjes, goede frieten en beste salades.

Van Baerlestraat 7

mg_0249-1024x692

8. Graceland Bar-B-Q

Amerikanen weten wel raad met vlees en in restaurant Graceland Bar-B-Q zie én proef je dat terug. Gratis tip van ons: zorg ervoor dat je de hele dag niets gegeten hebt, je gaat namelijk bunkeren. Lees een uitgebreid verslag hier terug.  Oh, en vergeet de Fat Elvis-taart niet te bestellen!

Jan van Galenstraat 8

13882679_519506641566471_5643328604526671228_nFoto: Facebook Julius Bar & Grill

9. Julius Bar & Grill

Chefkok Julius Jaspers weet wel raad met de grill: hier wordt op heel hoog niveau gebarbecued. Jaspers gebruikt barbecues op alle mogelijke manieren en zelfs de desserts komen van de grill. Goed om te weten: naast stoere steakgerechten kun je hier ook de wat meer verfijnde vis of vegetarische gerechten bestellen. Fijn als je tafelpartner niet zo van de lappen vlees is!

 Ceintuurbaan 256-260